Over Clips for GROW

Met Clips for GROW kun jij je steentje bijdragen door je mening te verbeelden in een animatieclip en deze te verspreiden. Dus inspireer en verras jezelf en al je vrienden met een unieke clip die je op je eigen Facebook- of Hyvespagina kunt zetten.

Wat ga je doen?

Doet jouw school mee aan Clips for GROW? Dan neem je deel aan een het HOLY Lesprogramma waarmee je binnen een paar uur alles te weten komt over de productie van palmolie en soja en hoe die kan leiden tot een ongelijke wereldvoedselverdeling. Jouw ideeën hierover kun je vormgeven in een zelfgemaakte animatieclip. Gebruik je creativiteit goed, want met jouw clip doe je automatisch mee aan de landelijke campagnewedstrijd van Clips for GROW.

Alle clips worden door een vakjury beoordeeld. De meest originele clip wint de juryprijs en de genomineerde clip met de meeste views en likes wint de klassenprijs. De jury bestaat uit Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Johan van der Gronden (directeur WNF), Jan Kees Vis (Global Director Sustainable Sourcing Development Unilever) en Jacco Vlastuin (Interactive Campaigner Oxfam Novib). Daarnaast is er nog een prijs voor diegene die de clip in de meest invloedrijke media weet te krijgen. Zorg dus voor een goede verspreiding, want hoe beter je campagne voert, hoe meer kans je maakt op een van de drie prijzen! 

Fase 1 - Maak zelf een clip

Op school krijg je van ervaren workshopdocenten uitleg over de HOLY Animator. Samen met hen en een klasgenoot maak je een animatieclip. Je gebruikt daarbij eigen gekozen beelden, teksten en geluid. Je animatieclip is vervolgens online te vinden en je kunt ’m natuurlijk delen met al je vrienden via sociale media.

Fase 2 - Word Clips for GROW-campagnevoerder!

Samen met je klas voer je een sociale-media-campagne voor een eerlijke wereldwijde verdeling van voedsel. Hiervoor krijg je tips en tricks van een professionele campagneleider! Jullie Clips for GROW-campagne sluit aan bij de wereldwijde GROW-campagne van Oxfam Novib.

Stichting HOLY

Clips for GROW is een initiatief van Stichting HOLY in samenwerking met Oxfam Novib. Sinds 2002 organiseert Stichting HOLY tal van bijzondere, educatieve projecten voor jongeren van 12-18 jaar op het snijvlak van meningsvorming, mediawijsheid en creativiteit. Kijk op www.holy.nl voor verschillende mogelijkheden rondom thema’s, workshops of een Partnership.

Met dank aan centralstationnl.com  voor het vertonen van de animaties. 

 

 

 

 

 

Laat je zien met Clips for Grow!

Introductie Genomineerde Clips for GROW

Clips for GROW reizen verder!