Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Nieuw HOLY project 2012: Clips for GROW

Duurzaamheid, eerlijk eten en actief burgerschap staan bij HOLY hoog in het vaandel. Daarom sluit HOLY zich aan bij GROW - de wereldwijde campagne van Oxfam Novib met als doel: een eerlijke, wereldwijde voedselverdeling. Sluit je ook aan en word GROW-supporter!

Door mee te doen aan Clips for GROW kun jij je steentje bijdragen aan een eerlijke voedselverdeling. Met je animatieclip toon je jouw positieve gedachte, oplossing of andere bijdrage aan het voedselprobleem. Deze clip gebruik je voor een sociale-media-campagne waarmee je anderen inspireert om ook mee te doen!

 

Meer

Clips for GROW genomineerd voor IPON Awards 2014!

Clips for GROW is genomineerd als meest innovatieve project op het gebied van mediawijsheid voor de IPON Awards 2014. Het project is één van de drie genomineerden die kans maakt op de Innovatieve IPON mediawijsheid.net Award!


Het expertisecentrum Mediawijzer.net heeft tot doel mediawijsheid te bevorderen, met speciale focus op jongeren tussen de 10 en 14 jaar.

Meer

Clips for GROW vs. Puberruil

Clips for GROW werkte samen met Oxfam Novib mee aan KRO’s Puberruil. De aflevering werd afgelopen zondag 4 augustus uitgezonden. 

Jella woont met haar moeder die een biologische bakkerij heeft, in Amsterdam. Ze is vegetarisch, houdt van koken en is druk met haar piano- en toneellessen.  De ouders van Elien hebben een varkensboerderij in Marum, op de grens van Friesland en Groningen. Elien helpt elke zaterdag mee in de stallen. Daarnaast verdient ze ook wat extra’s met haar eigen ijskar.

Samen met de vriendinnen van Jella gaat Elien een Clip for GROW maken (vanaf 13 min). Ze discussiëren pittig over het wel of niet kopen van Fair Traide producten.

Gemist? Geen probleem je kunt de uitzending hieronder of op de site van puberruil terugzien. Veel kijkplezier!

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Meer

Prijsuitreiking Clips for GROW

In de week voor en na de mei vakantie werden de prijswinnaars van de GROW campagne tijdens de les verrast door medewerkers van HOLY die flink met prijzen uitpakten en de winnaars en de klassen zo in het zonnetje zetten.

In Den Haag werd op het Haags Montessori Lyceum de tweede social media prijs uitgereikt. Een kookboek vol met eerlijke gerechten.

De vraag blijft hoeveel views van de 474 direct te linken zijn aan school. Op de vraag hoe zij tot dit aantal waren gekomen was het antwoord simpel. ’’Om te beginnen hebben we de hele school een mailtje gestuurd met de vraag om een clip te bekijken.’’

De winnaars van de social media prijs van het Amsterdams Lyceum West hadden ook de rest van de school gevraagd te liken, maar hadden ook familieleden en vrienden over de hele wereld aangespoord om de clip Shall I take it?!? te bekijken en te liken. Dat was te merken: in de campagne week werd hun clip bijna duizend keer bekeken.

Ihsane en Rasia wisten met hun clip Unfair de juryprijs in de wacht te slepen. Een Ipod-touch, waar een deel van de 16gb in beslag was genomen door de vijftien animatieclips, waarmee zo hard campagne is gevoerd. Zoals hieronder te zien waren de dames heel erg blij met de Ipod en zullen ze deze eerlijk delen.

 

Meer

Winnaars Clips for GROW bekend!

De afgelopen week hebben de deelnemers van het Clips for GROW campagne gevoerd door geselecteerde animatieclips via social media te verspreiden en zo hun omgeving bewust te maken over honger in de wereld en voedselverdeling in de toekomst. In dezelfde week zijn de vijftien genomineerden clips door een gerenommeerde jury beoordeeld. Nu zijn de winnaars bekend!

Jury prijs

De jury bestaat uit experts op het gebied van voedselverdeling en het voeren van campagne. Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Johan van der Gronden (directeur WNF), Jan Kees Vis (Directeur Duurzame Ontwikkeling Unilever) en Jacco Vlastuin (Campagneleider Oxfam Novib) zijn gekomen tot de volgende top drie:

De winnaar is de clip ‘Unfair’ van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel uit Rotterdam. Johan van der Gronden van het Wereld Natuur Fonds prijst de manier waarop ondervoeding, obesitas en verspilling tegenover elkaar worden gezet. Jan Kees Vis en Jacco Vlastuin sluiten zich daarbij aan. Met name de grappige manier waarop het probleem wordt geschetst, maakt dit probleem pijnlijk duidelijk.

Nummer twee is geworden de clip ‘Think Bright’ van Joosje Prent en Noa Bins. De favoriet van Farah Karimi, omdat deze een duidelijk handelingsperspectief (wat kan ik er zelf aan doen?) voor verspilling biedt. Jacco Vlastuin voegt daar nog aan toe dat de clip duidelijk is vormgegeven en dat de situatie met verlepte paprika’s erg herkenbaar is.

Als derde is geëindigd de clip ‘Be Fair’ van Karisha Avastia & Beryl Sicam. Deze clip vond Jan Kees Vis erg goed, omdat de hele voedselketen hier duidelijk wordt getoond. Farah Karimi was het met hem eens: ‘de weg van productie naar de supermarkt is lang, deze meiden maken deze lange weg met de beelden snel duidelijk.’

 

Social Media Campagne

Alle leerlingen uit de verschillende klassen hebben de afgelopen week flink campagne gevoerd via social media. In totaal zijn de Clips for GROW in één week, op YouTube alleen al, meer dan 3000 bekeken.

De winnaars van deze social media campagne zijn:

1)   De klas van Kaoutar Abdelouarit & Dalal Bourjouane. .
De leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam hebben voor de clip ‘Shall I take it?’ 1055 punten verzameld.
(919 views en 68 likes)

2)   De klas van Stan van der Wees & Sebastian Philippi.
De leerlingen van het Haags Montessori Lyceum hebben voor de clip ‘Meat no Tree’ 564 punten verzameld.
(474 views en 45 likes)

3)   De klas van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel.
De leerlingen van het Sint-Montfort College in Rotterdam hebben voor de clip ‘Unfair’  206 punten verzameld.
(204 views en 1 like)

In de komende weken zullen de winnende klassen verrast worden door de prijsuitreiking.

Meer

Later