Shall I take it (4/15) - Kaoutar Abdelouarit en Dalal Bourjouane

Tijdens de Clips for GROW workshops maakten 500 jongeren animaties over honger in de wereld en een eerlijke voedselverdeling in de toekomst. Genomineerden Kaoutar en Dalal laten zien wat consumenten zich af zouden moeten vragen voordat zij de kiloknaller in hun karretje gooien.Doe mee!

Bepaal mee of deze clip er met de klassenprijs vandoor gaat. Elke view levert een punt op en elke like twee punten. Zet ook anderen aan tot nadenken door deze clip te delen!

Over ons

Kaoutar en Dalal zijn 14 jaar en zitten in de derde klas op het Hervormd Lyceum West in Amsterdam. Ze doen VWO tweetalig onderwijs (met als tweede taal Engels) en gymnasium.

Over onze Clip

Wij vinden dat mensen zich moeten realiseren in wat voor situaties de mensen die onze producten produceren leven.

Met ons filmpje willen wij duidelijk maken dat wij hier zelf ook invloed hebben op dit fenomeen. Er moet voor producent (de boeren) en consument wederzijds voordeel zijn. Ook hopen wij dat mensen niet wachten tot hun omgeving een stap neemt, maar dat ze zelf het initiatief nemen.

Over Clips for GROW

Ik ben blij dat ik deel mocht nemen aan zo'n leerzame workshop. Ik heb veel bijgeleerd en ben veranderen in de manier van denken. Vroeger vond ik het onzin om bijvoorbeeld biologische producten te kopen, want het kost toch alleen maar extra geld, maar na de workshop heb ik mijzelf beloofd om zoveel mogelijk biologische producten te kopen. Dit omdat wij verantwoordelijk zijn voor alles wat er om ons heen gebeurt.