1 in 7 (11/15) - Thomas Nijsse & Jeroen Brederode

Tijdens de Clips for GROW workshops maakten 500 jongeren animaties over honger in de wereld en een eerlijke voedselverdeling in de toekomst. Genomineerden Thomas en Jeroen roepen ons in echte campagnetaal op om tegen honger in de wereld in actie te komen.Doe mee!

Bepaal mee of deze clip er met de klassenprijs vandoor gaat. Elke view levert een punt op en elke like twee punten. Zet ook anderen aan tot nadenken door deze clip te delen!

Onze achtergrond

Wij Zijn Thomas Nijsse & Jeroen Brederode. Thomas is 13 en Jeroen 12. We zitten in klas 1F van het Adelbert College. Wij hebben deze clip gemaakt omdat we het héél erg vinden dat wij hier in Nederland gewoon eten weggooien en dat andere mensen verhongeren. Dagelijks sterven er honderden kinderen door honger, terwijl wij hier drie keer per week naar de supermarkt kunnen om lekker eten te halen! Dit is een van de belangrijkste onderwerpen ter wereld.

Over onze clip

We willen met het filmpje laten zien dat er mensen zijn die ELKE DAG honger lijden, terwijl wij hier in Nederland teveel van hebben en we willen graag dat mensen hier gaan nadenken bij wat ze kopen ‘’Heb ik dit wel nodig? Krijg ik dit wel op?’’. Dan kan er veel bespaard worden in de wereld en minder worden weggegooid! We willen dat mensen die onze animatie zien daarover gaan nadenken.

Over Clips for GROW

Wij vonden de hele workshop leuk, we begrepen alles, we konden meteen aan de slag. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd! Bedankt!