Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Fair

Een workshop over de wereldvoedselverdeling; saai? Integendeel! Niet alleen vertellen de workshopleiders van Clips for Grow dingen die de meeste leerlingen helemaal niet wisten, ook kan de hele klas binnen een paar uur animatiefilmpjes maken.

Maar de leerlingen van 4HAVO op het Sint Montfortcollege in Rotterdam stellen kritische vragen zoals:  ‘Waarom vertellen jullie dit? Zijn jullie soms een stel promotors van Fair Food?’ De workshopleiders kunnen er gelukkig wel om lachen. ‘Waarom we dit doen, is heel simpel,’ zegt workshopleider Floor in ’t Veld. ‘We vinden dat iedereen het recht heeft om te weten waar zijn eten vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Of je, met deze kennis op zak, Fair Food wilt eten, moet je helemaal zelf weten.’

Wat een leerling in zijn animatieclip wil vertellen, is ook aan hem of haarzelf. Werken met de Animator is in ieder geval niet moeilijk, zo blijkt. Aan het eind van de lessen is het resultaat soms verbijsterend goed. En de workshopleiders zijn daar heel fair over: iedereen heeft het zélf gedaan!

Nu kan de campagne van start. Door het verspreiden van de clip proberen de leerlingen zo veel mogelijk mensen te overtuigen van hun boodschap. Want elke verandering begint bij jezelf!

Meer

Later Eerder