Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Winnaars Clips for GROW bekend!

De afgelopen week hebben de deelnemers van het Clips for GROW campagne gevoerd door geselecteerde animatieclips via social media te verspreiden en zo hun omgeving bewust te maken over honger in de wereld en voedselverdeling in de toekomst. In dezelfde week zijn de vijftien genomineerden clips door een gerenommeerde jury beoordeeld. Nu zijn de winnaars bekend!

Jury prijs

De jury bestaat uit experts op het gebied van voedselverdeling en het voeren van campagne. Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Johan van der Gronden (directeur WNF), Jan Kees Vis (Directeur Duurzame Ontwikkeling Unilever) en Jacco Vlastuin (Campagneleider Oxfam Novib) zijn gekomen tot de volgende top drie:

De winnaar is de clip ‘Unfair’ van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel uit Rotterdam. Johan van der Gronden van het Wereld Natuur Fonds prijst de manier waarop ondervoeding, obesitas en verspilling tegenover elkaar worden gezet. Jan Kees Vis en Jacco Vlastuin sluiten zich daarbij aan. Met name de grappige manier waarop het probleem wordt geschetst, maakt dit probleem pijnlijk duidelijk.

Nummer twee is geworden de clip ‘Think Bright’ van Joosje Prent en Noa Bins. De favoriet van Farah Karimi, omdat deze een duidelijk handelingsperspectief (wat kan ik er zelf aan doen?) voor verspilling biedt. Jacco Vlastuin voegt daar nog aan toe dat de clip duidelijk is vormgegeven en dat de situatie met verlepte paprika’s erg herkenbaar is.

Als derde is geëindigd de clip ‘Be Fair’ van Karisha Avastia & Beryl Sicam. Deze clip vond Jan Kees Vis erg goed, omdat de hele voedselketen hier duidelijk wordt getoond. Farah Karimi was het met hem eens: ‘de weg van productie naar de supermarkt is lang, deze meiden maken deze lange weg met de beelden snel duidelijk.’

 

Social Media Campagne

Alle leerlingen uit de verschillende klassen hebben de afgelopen week flink campagne gevoerd via social media. In totaal zijn de Clips for GROW in één week, op YouTube alleen al, meer dan 3000 bekeken.

De winnaars van deze social media campagne zijn:

1)   De klas van Kaoutar Abdelouarit & Dalal Bourjouane. .
De leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam hebben voor de clip ‘Shall I take it?’ 1055 punten verzameld.
(919 views en 68 likes)

2)   De klas van Stan van der Wees & Sebastian Philippi.
De leerlingen van het Haags Montessori Lyceum hebben voor de clip ‘Meat no Tree’ 564 punten verzameld.
(474 views en 45 likes)

3)   De klas van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel.
De leerlingen van het Sint-Montfort College in Rotterdam hebben voor de clip ‘Unfair’  206 punten verzameld.
(204 views en 1 like)

In de komende weken zullen de winnende klassen verrast worden door de prijsuitreiking.

Meer

Campaigners Clips for GROW van start!!!

Jawel, het is zover! Vanaf vandaag gaan honderden leerlingen die het afgelopen jaar clips for GROW hebben gemaakt hard aan de slag om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor de genomineerde clip van hun klas.

De clips zullen gedeeld worden via social media kanalen en de pers zal aangeschreven worden. De leerlingen zijn er klaar voor!

Zo merkt Rayan van het Montfort College in Rotterdam op: ‘’Ik vind prijsafspraken tussen kleine boeren en grote bedrijven niet eerlijk en ik wil dat graag aan meer mensen laten zien, zodat ook zij dat gaan beseffen!’’

Aan het begin van volgende week zal de eerste tussenstand bekend worden gemaakt, eind van de week zal de tweede tussenstand volgen.

Wij wensen de Clips for GROW-campaigners bijzonder veel succes!

Meer

Groene Telegraaf zet genomineerden jongeren in het zonnetje

In aanloop naar de Clips voor GROW Campagne heeft de groene Telegraaf op zaterdag 2 maart uitgebreid aandacht besteed aan de jongeren achter de campagne. Welke boodschap willen ze overbrengen met hun clip en hoe denken ze zelf een steentje bij te kunnen dragen aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft? Clips for GROW heeft hen duidelijk de ogen geopend: 

 “Ze zet de verwarming lager en doet het licht uit als ze haar kamer verlaat en staat nooit te lang onder de douche. Karisha Avastia is best milieubewust. Maar het Clips for Grow-project heeft de ogen van de 16-jarige vwo-leerlinge nog meer geopend. „Ik ga nu ook echt opletten waar produkten vandaan komen. Want wat wij hier kopen kan grote gevolgen hebben voor mensen aan de andere kant van de wereld.” Samen met haar vriendin en klasgenootje Beryl Sicam van het Sint Montfoort College in Rotterdam maakte ze daar het animatiefilmpje Be Fair! over, een van de 15 genomineerde clips”.

"Honger, landje pik, eten weggooien, in de inzendingen komen de meest heftige thema’s komen aan bod. Ook Shall I take it, het fimpje van Kaoutar Abdelouarit en Dalal Bourjouane van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam, maakte diepe indruk op de jury. „We zijn zelf verantwoordelijk voor wat er om ons heen gebeurt. Veel mensen wachten tot een ander een stap neemt, maar dat is onzin”, zegt Kaoutar (14), die geneeskunde wil gaan studeren. „In ons filmpje twijfelt een consument of hij wel of geen varkensvlees zal kopen. We willen duidelijk maken dat iedereen een keuze heeft en dus wel degelijk het verschil kan maken.” 

Lees hier het hele artikel.

 

 

Meer

Later Eerder