Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Record!

Op het Adelbert College is kort geleden een record gevestigd. Alle leerlingen uit het eerste jaar hebben tegelijkertijd een clip gemaakt, waardoor er in één ochtend 145 Clips for GROW ontstaan zijn! Een bijzondere prestatie van de leerlingen van het Adelbert College waar Stichting HOLY heel trots op is! Een selectie van de beste clips is bovendien direct dezelfde avond vertoond tijdens de kerstviering in de RK Kerk Sint Jozef.

Op 20 december 2012 is een team van twintig HOLY workshopleiders afgereisd naar Wassenaar om de negen deelnemende klassen te begeleiden bij het maken van hun clip. Na een introductie op het thema hebben alle leerlingen in duo’s het onderwerp van hun clip bepaald en bedacht op welke manier zij willen aansluiten bij de GROW campagne. De leerlingen geven door hun creativiteit en vindingrijkheid ieder op unieke wijze vorm aan het thema van een eerlijke wereldvoedselverdeling. De clips zijn vaak verrassend door hun heldere boodschap, mooie beeld of grappige invalshoek.

Na afloop van de workshops hebben de leerlingen zich klaargemaakt voor de grote kerstviering van het Adelbert College in de kerk. Ondertussen hebben de HOLY workshopleiders uit iedere klas een aantal clips geselecteerd die tijdens deze viering op een groot scherm vertoond zijn aan alle docenten, leerlingen en hun ouders. De kerstgedachte van eerlijk delen werd goed verbeeld door de Clips for GROW. Het was een mooie avond en iedereen was erg enthousiast over het werk van de leerlingen!

In januari begint de campagne waarbij de leerlingen hun clip online verspreiden en zoveel mogelijk mensen proberen te overtuigen van hun boodschap. Zo krijgt de GROW campagne vorm en kunnen we samen echt iets veranderen!

Meer

Fair

Een workshop over de wereldvoedselverdeling; saai? Integendeel! Niet alleen vertellen de workshopleiders van Clips for Grow dingen die de meeste leerlingen helemaal niet wisten, ook kan de hele klas binnen een paar uur animatiefilmpjes maken.

Maar de leerlingen van 4HAVO op het Sint Montfortcollege in Rotterdam stellen kritische vragen zoals:  ‘Waarom vertellen jullie dit? Zijn jullie soms een stel promotors van Fair Food?’ De workshopleiders kunnen er gelukkig wel om lachen. ‘Waarom we dit doen, is heel simpel,’ zegt workshopleider Floor in ’t Veld. ‘We vinden dat iedereen het recht heeft om te weten waar zijn eten vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Of je, met deze kennis op zak, Fair Food wilt eten, moet je helemaal zelf weten.’

Wat een leerling in zijn animatieclip wil vertellen, is ook aan hem of haarzelf. Werken met de Animator is in ieder geval niet moeilijk, zo blijkt. Aan het eind van de lessen is het resultaat soms verbijsterend goed. En de workshopleiders zijn daar heel fair over: iedereen heeft het zélf gedaan!

Nu kan de campagne van start. Door het verspreiden van de clip proberen de leerlingen zo veel mogelijk mensen te overtuigen van hun boodschap. Want elke verandering begint bij jezelf!

Meer

Later Eerder