Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Groene Telegraaf zet genomineerden jongeren in het zonnetje

In aanloop naar de Clips voor GROW Campagne heeft de groene Telegraaf op zaterdag 2 maart uitgebreid aandacht besteed aan de jongeren achter de campagne. Welke boodschap willen ze overbrengen met hun clip en hoe denken ze zelf een steentje bij te kunnen dragen aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft? Clips for GROW heeft hen duidelijk de ogen geopend: 

 “Ze zet de verwarming lager en doet het licht uit als ze haar kamer verlaat en staat nooit te lang onder de douche. Karisha Avastia is best milieubewust. Maar het Clips for Grow-project heeft de ogen van de 16-jarige vwo-leerlinge nog meer geopend. „Ik ga nu ook echt opletten waar produkten vandaan komen. Want wat wij hier kopen kan grote gevolgen hebben voor mensen aan de andere kant van de wereld.” Samen met haar vriendin en klasgenootje Beryl Sicam van het Sint Montfoort College in Rotterdam maakte ze daar het animatiefilmpje Be Fair! over, een van de 15 genomineerde clips”.

"Honger, landje pik, eten weggooien, in de inzendingen komen de meest heftige thema’s komen aan bod. Ook Shall I take it, het fimpje van Kaoutar Abdelouarit en Dalal Bourjouane van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam, maakte diepe indruk op de jury. „We zijn zelf verantwoordelijk voor wat er om ons heen gebeurt. Veel mensen wachten tot een ander een stap neemt, maar dat is onzin”, zegt Kaoutar (14), die geneeskunde wil gaan studeren. „In ons filmpje twijfelt een consument of hij wel of geen varkensvlees zal kopen. We willen duidelijk maken dat iedereen een keuze heeft en dus wel degelijk het verschil kan maken.” 

Lees hier het hele artikel.

 

 

Meer

Later Eerder