Blog

Op het blog van Clips for GROW houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Winnaars Clips for GROW bekend!

De afgelopen week hebben de deelnemers van het Clips for GROW campagne gevoerd door geselecteerde animatieclips via social media te verspreiden en zo hun omgeving bewust te maken over honger in de wereld en voedselverdeling in de toekomst. In dezelfde week zijn de vijftien genomineerden clips door een gerenommeerde jury beoordeeld. Nu zijn de winnaars bekend!

Jury prijs

De jury bestaat uit experts op het gebied van voedselverdeling en het voeren van campagne. Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Johan van der Gronden (directeur WNF), Jan Kees Vis (Directeur Duurzame Ontwikkeling Unilever) en Jacco Vlastuin (Campagneleider Oxfam Novib) zijn gekomen tot de volgende top drie:

De winnaar is de clip ‘Unfair’ van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel uit Rotterdam. Johan van der Gronden van het Wereld Natuur Fonds prijst de manier waarop ondervoeding, obesitas en verspilling tegenover elkaar worden gezet. Jan Kees Vis en Jacco Vlastuin sluiten zich daarbij aan. Met name de grappige manier waarop het probleem wordt geschetst, maakt dit probleem pijnlijk duidelijk.

Nummer twee is geworden de clip ‘Think Bright’ van Joosje Prent en Noa Bins. De favoriet van Farah Karimi, omdat deze een duidelijk handelingsperspectief (wat kan ik er zelf aan doen?) voor verspilling biedt. Jacco Vlastuin voegt daar nog aan toe dat de clip duidelijk is vormgegeven en dat de situatie met verlepte paprika’s erg herkenbaar is.

Als derde is geëindigd de clip ‘Be Fair’ van Karisha Avastia & Beryl Sicam. Deze clip vond Jan Kees Vis erg goed, omdat de hele voedselketen hier duidelijk wordt getoond. Farah Karimi was het met hem eens: ‘de weg van productie naar de supermarkt is lang, deze meiden maken deze lange weg met de beelden snel duidelijk.’

 

Social Media Campagne

Alle leerlingen uit de verschillende klassen hebben de afgelopen week flink campagne gevoerd via social media. In totaal zijn de Clips for GROW in één week, op YouTube alleen al, meer dan 3000 bekeken.

De winnaars van deze social media campagne zijn:

1)   De klas van Kaoutar Abdelouarit & Dalal Bourjouane. .
De leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam hebben voor de clip ‘Shall I take it?’ 1055 punten verzameld.
(919 views en 68 likes)

2)   De klas van Stan van der Wees & Sebastian Philippi.
De leerlingen van het Haags Montessori Lyceum hebben voor de clip ‘Meat no Tree’ 564 punten verzameld.
(474 views en 45 likes)

3)   De klas van Ihsane Bougarchouh & Rasia Abdoel.
De leerlingen van het Sint-Montfort College in Rotterdam hebben voor de clip ‘Unfair’  206 punten verzameld.
(204 views en 1 like)

In de komende weken zullen de winnende klassen verrast worden door de prijsuitreiking.

Meer

Later Eerder